top of page

Aanbod

Contact

Door de jaren heen blijf ik mij ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen. Op deze manier ontstaat er een variatie aan kennis en vaardigheden die ik in vrijwel alle lessen en sessies gebruik. Mijn doel is vooral iets aan te bieden waar ik volledig achter achter sta, waar ik zelf 'aan' van ga en wat ik met heel veel passie kan delen. Daarvoor blijf ik continu op zoek naar de best passende elementen voor extra verdieping in het aanbod. 

Yoga-therapie | Yin-yoga | Privé yoga | Reiki

Yoga-nidra | Yin-Yang yoga | Bedrijfsyoga

Yoga-therapie

Yogatherapie is een krachtige vorm van therapie om fysieke en mentale problemen te helpen helen. Daarbij wordt kennis uit de westerse geneeskunde gecombineerd met de rijke wijsheid en tools uit de yogafilosofie en oosterse geneeskunde (Ayurveda). Yoga als therapie stimuleert de verbinding tussen lichaam, geest en ziel om meer balans en welzijn te genereren in het systeem. 

 

Veel van onze westerse gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in oorzaken als stress, onderdrukte emoties en trauma. We belanden daardoor in een burn-out, hebben last van angst of van een depressie. Ook veel algemene gezondheidsproblemen zoals slapeloosheid en auto-immuunziekten komen vaak voort uit mentale en emotionele stress. Yogatherapie draagt bij aan een leven in flow en balans. 

Yoga-therapie werkt holistisch. Dat houdt in dat niet één symptoom of probleem centraal staat, maar de hele persoon. Ik kijk dus altijd naar het totale plaatje. Ook het dagelijks leven, werk, voeding en slaap worden in yogatherapiesessies geïntegreerd. Tijdens de sessies is mijn uitgangspunt jou te ondersteunen bij fysieke en mentale klachten en door middel van lichaamsgerichte oefeningen begeleiden naar een veerkrachtig, gezonder en bewuster leven. 

Interesse? Laat een bericht achter of stuur een mail!

yoga studio prana

Yin-yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je ongeveer 3 tot 5 minuten in dezelfde pose blijft. Bijna alle poses zijn liggend of zittend. Bij yin-yoga wordt er vooral gewerkt aan het fascia (bindweefsel) door heel het lichaam. Door de poses lang vol te houden, hydrateer je het fascia waardoor je flexibiliteit creëert.

Deze vorm van yoga kan je (naast dat het super ontspannend is) soms ook mentaal op de proef stellen. Tijdens de poses kom je ongemak tegen, misschien ontevredenheid of andere sensaties waarmee je lichaam je confronteert. Hoe besluit je op dat moment hiermee om te gaan? Kun je het zonder oordeel observeren? De kracht van gewoon zijn in het moment, met alles wat je op dat moment voelt, ontwikkel je tijdens yin yoga sterk.

Juist omdat we al zoveel moeten (vaak van onszelf), is een les yin-yoga een heel fijn moment om te vertragen en je energie weer in balans te brengen. Daarnaast heeft yin-yoga nog ander voordelen, onder anderen:

  • Ontspannen van je zenuwstelsel

  • Vermindert angst en stress

  • Verbeterde bloedcirculatie

  • Versterken van het bindweefsel

  • Verhoogde focus en concentratie

  • Beter slapen

De yin-yoga lessen zijn op maandag (20.00-21.15, ook online), woensdag (19.30-20.45) en vrijdag (9.00-10.15)

Tevens te boeken als privé les. 

studio prana yin yoga

Privé yoga

Wil je graag yoga doen maar is het voor jou, om wat voor reden dan ook, niet mogelijk om mee te doen aan een gewone groepsles? Heb je op dit moment in je leven baat bij wat meer persoonlijke aandacht tijdens je practice? Of wil je meer diepgang creëren in de poses? Dan kan een privé yoga sessie heel prettig zijn. We kijken naar wat jou op dit moment het beste dient, en aan de hand daarvan maak ik een les op maat. Omdat mijn volledige aandacht bij jou is, kan ik je tijdens de les betere instructies en verdiepingen geven zodat we het beste uit de poses halen. 

Voorafgaand aan de yoga les hebben we telefonisch contact zodat we elkaar alvast leren kennen. Ik stel je tijdens ons gesprek wat vragen waarna we een afspraak maken. 

Yoga bij jou thuis? Dat is ook zeker mogelijk! De yoga sessie kan uiteraard gewoon bij jou thuis gedaan worden (afhankelijk van de locatie). 

Interesse? Laat een bericht achter of stuur een mail!

yoga therapie studio prana

Reiki

studio prana reiki

Ervaar je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, of mentale klachten zoals stress en vermoeidheid. Dan zou reiki je kunnen helpen dit te verzachten. Reiki is een alternatieve geneeswijze uit Japan die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. Het heeft een diep ontspannende werking en helpt bij het verlichten van verschillende problemen.

 

Door middel van handoplegging maak ik contact met jouw lichaam en wordt universele energie overgedragen, wat zorgt voor een gevoel van warmte en geborgenheid. Pijn kan hierdoor mogelijk verzachten, en de spieren, weefsels en organen kunnen zich beter ontspannen.

 

Het kan ook zijn dat je tijdens een sessie weinig ervaart. Toch werkt de aanraking en energieoverdracht nog dagenlang door in je lichaam. Na een reiki sessie voel je je diep ontspannen energiek. 

Interesse? Laat een bericht achter of stuur een mail!

Yoga-nidra

Yoga-nidra is een vorm van geleide meditatie, ook wel 'yogaslaap' genoemd. Het is de meest ontspannen manier om je bewustzijn terug te brengen naar het lichaam. Door middel van bodyscans, visualisaties en andere technieken breng je de aandacht volledig naar binnen en beland je lichaam in een slaap-staat. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode om vastzittende spanning los te laten. Deze spanning kan zijn opgebouwd op spier-, emotioneel en mentaal niveau. 

Wanneer je frequent een yoga-nidra practice doet, kun je ervaren dat je beter slaapt, minder stress ervaart en een betere concentratie hebt. Het zal je lichaam helpen te ontspannen, zodat het diepgaand kan herstellen. 

studio prana yoga therapie

Yin-yang yoga

studio prana yin yang yoga

Tijdens yin-yang yoga werk je met het beste van twee werelden: de energie en het vuur van de yang practice, en de rust en ontspanning van de yin practice.

 

De eerste helft van de les bestaat uit een actieve flow: hierin doe je een reeks asanas (poses) in de in- en uitademing achter elkaar. Elke in- of uitademing maak je een transitie naar een andere pose. Dit zijn voornamelijk staande (grondende) houdingen waarmee we het lichaam opwarmen. 

De tweede helft van de les bestaat uit het yin gedeelte: je doet hier een paar asanas die je zo'n 3 tot 5 minuten vasthoud. In tegenstelling tot de eerste helft van de les, zijn deze poses bijna altijd liggend of zittend. De les eindigt uiteraard met een eindontspanning (savasana).

Bedrijfsyoga

We zitten tegenwoordig, zeker tijdens ons werk, het grootste deel van de tijd stil. Onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig deelnemen aan een yogales ervoor kan zorgen dat een medewerker fitter en veerkrachtiger blijft. Wil je bijdragen aan het welzijn en vitaliteit van je werknemers? Dan is bedrijfsyoga de ideale oplossing. 

Het doel van bedrijfsyoga is de werk gerelateerde klachten zoals werkstress, fysieke klachten en mentale klachten te verminderen om zo een burn-out en ziekteverzuim te voorkomen. De focus ligt hierbij op ademhaling, ontspanning, meditatie en werkhouding. Ook draagt yoga bij aan de creativiteit, bewustwording en concentratie van het team. Daarnaast biedt ik tips aan die in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden.

De yoga vormen zijn variërend: van stoelyoga tot yin-yoga of juiste een actievere vorm. 

Interesse? Laat een bericht achter of stuur een mail!

bottom of page